lördag 7 mars 2009

Att leka tillsammans


(bild lånad av Kondomkungen, länk: Klicka Här)

Sexleksaker kan fungera som extra eggande i sexuella relationer, de kan fungera som hjälpmedel, komplement, porriga tillägg och så vidare. För vissa personer kan sexleksaker fungera som ett hjälpmedel att ta en sexuell roll som exempelvis funktionshinder eller kropp annars begränsar, en sexleksak kan bli en förlängning av den fysiska kroppen, och många gånger upplevas som en del av den. 

När man är fler än en person som använder en leksak kan det vara bra att reflektera över det här med säkrare sex. Könssjukdomar som klamydia och gonorré överförs lätt mellan kroppar, så lätt att kondomen långt ifrån alltid är ett effektivt skydd. Allt beror på vilken typ av sex man har. 

Det finns några saker man kan tänka på för att minska, men inte eliminera, riskerna för att könssjukdomar överförs. Det blir det gamla vanliga budskapet att "använd kondom" vid penetrerande sex - om man nu delar på sexleksaker så tänk på att byta kondom innan en ny person använder sexleksaken. Bäst är egentligen att alla har sin egen leksak, men är man till exempel tre där en har en strap-on kan det vara häftigt att knulla de båda andra. Ha kondomerna lättillgängliga! 

Men nu är det ju så att jag brukar rekommendera leksaker av bra kvalitet, vilket ofta innebär att de är tillverkade av silikon. Silikonleksaker går inte alltid ihop med silikonbaserat glidmedel, därför rekommenderar de flesta vattenbaserat glidmedel med sexleksaker. Problemet är att de flesta kondomer är preparerade med just silikonbaserat glidmedel. Så vad gör man då?

Det finns kondomer som inte är förbehandlade med glidmedel, en sådan är RFSU:s 17006, som tyvärr är ganska svår att få tag på och vissa säger att den kommer utgå ur RFSU:s sortiment inom kort - . Andra torra kondomer är Rilaco Joy och Liberty från Worlds best. Alla dessa fungerar bra med silikonleksaker!

En annan grundregel är att aldrig, aldrig ha en sexleksak analt och sedan föra in den i en fitta, eftersom det kan ge obehagliga infektioner - samma sak gäller där: Byt kondom!

Om ni vill veta mer om säkrare sex så är det bara att fråga! Ha det nu riktigt riktigt skönt!


1 kommentar:

Sexkammaren sa...

Vad roligt, då återstår det att se om det blir utlottning eller ej =)